Gemma Sendra

Geògrafa de professió, he tingut la cultura i la ciutat com a àmbit prioritari d’actuació.

Primer, des del Centre d’Estudis de Planificació (CEP), conceptualitzant projectes (1982-19939): la proposta del Pla de Biblioteques de la província de Barcelona, el Pla Marc de l’Auditori o el Pla d’Estadístiques culturals de Catalunya en son alguns dels seus exemples.

Desprès, gestionant equipaments nacionals :gerent de la reconstrucció i la posada en funcionament del nou del Liceu (1993-2002), i del Macba (2002-2004/2006-2008).

Finalment, faig un salt a la gestió política : assumint la Secretaria General de Cultura en el govern del Pasqual Maragall (2004-2006) i impulsant, paral·lelament al procés de reconstrucció de l’Hospital de Sant Pau (2008-2012), la creació d’una iniciativa global per la Innovació Social, amb l’objectiu de convertir el Recinte modernista de Sant pau en un centre de debat, pensament i propostes dels reptes que avui tenen les grans ciutat. El projecte concentrava a Sant Pau cinc seus diplomàtiques de NNUU en l’àmbit de la salut, l’educació, el medi-ambient i la gestió de les grans metròpolis, centres de recerca europeus i col·lectius socials i xarxes del mediterrani.

En els últims dos anys he treballat com a professional, assumint encàrrecs de diverses institucions sempre amb el focus posat a la cultura i la ciutat, entre les que destaquen : Una proposta de futur per l’espai de la Fira a Montjuic , i la proposta Mobile Revolution, amb l’objectiu de convertir la Capitalitat del Mobil en una oportunitat per fer de Barcelona el centre d’innovació de les noves comunicacions i tot el que poden arribar a revolucionar en l’àmbit de la cultura i coneixement, l’educació, l’accessibilitat i la participació ciutadana a les ciutats i al mon.

Actualment, soc Vice-Presidenta del Consell de les Arts de Catalunya , he impulsat la creació de la Fundació Catalunya, amb l’objectiu de crear noves fórmules de col·laboració i finançament entre els sector empresarial i la cultura, i fer una aposta decidida per la internacionalització i el talent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: